Parhaat aktiviteetit Rovaniemellä

Sivusto nivalansrk.fi ei löydy enää täältä, vieraile sen sijaan sivustolla nivalanseurakunta.fi.

Rovaniemi on ainutlaatuinen matkakohde Suomessa. Kaupunki tarjoaa tekemistä vuoden jokaiselle päivälle ja siellä sekoittuu sulavasti yhteen kaupunkielämä, lappilaiset perinteet ja lumoava luonto. 

Matkaa Helsingistä Rovaniemelle on noin 800 kilometriä. Tämä noin kymmenen tunnin matka pohjoisen salpaavaan taikuuteen on jokaisen hetken arvoinen. Alta löydät parhaat vinkit mitä matkailijan kannattaa tehdä Rovaniemellä.

Lapin pääkaupunki ja joulupukin virallinen koti

Kaupunki sijaitsee Napapiirillä ja hyvin usein meidän mielikuvat siitä liittyy joulupukkiin ja talveen. Onhan se totta, että joulupukin on maa on suosittu vierailukohde niin suomalaisten, kuin turistien keskuudessa. Jos haluat fiilistellä joulua ympäri vuoden, niin voit pelata Suomen parhaita jouluaiheisia kolikkopelejä täältä.

Rovaniemi tarjoaa runsaasti tekemistä myös kesällä. Kaupunki keskellä arktista luontoa tarjoaa matkailijalle kaikkea kulttuurista vauhdikkaisiin aktiviteetteihin. Tarjolla on paljon valmiita elämyspaketteja tai vaihtoehtoisesti voi hakeutua luontoon, aivan omaan rauhaan.

Mökki-kattoterassi

Kaipaisitko mökkitunnelmaa, mutta loman aikatauluun ei ole mahdollista sovittaa yötä tai paria vuokramökillä. Mökki-kattoterassi tarjoaa rentoa tunnelmaa keskellä kaupunkia. Voit pelata mölkkyä, tanssia, katsoa elokuvia tai nauttia auringosta.

Hostel Café Koti kannattaa ottaa osoitteeksi, jos kaipaa tekemistä pidempään illanviettoon. Mökkiterassin toisesta päästä löytyy palju, jonka voi vuokrata yksityiskäyttöön. Hieman yksityisyyttä terassin muista asiakkaista saa paljua ympäröivällä sermillä.

Hinta tälle elämykselle on ajankohdasta riippuen noin 145 pitäen sisällään saunan ja paljun lämmityksen sekä pyyhkeet koko porukalle.

Revontulikellunta

Kun matka Rovaniemelle osuu talvikuukausille, niin unohtumattoman kokemuksen tarjoaa kellunta jääkylmässä vedessä katsellen revontulien tarjoamaa luonnon näytelmää. Osallistujan tulee olla vähintään 120 cm, mutta uimataito ei ole välttämätön. 

Kelluntaan ei tarvita erikoisvarustusta, vaan oma vaatetus riittää. Matka on alusta loppuun ohjattua ja turvallista. Osallistujat saavat käyttöön pelastuspuvun, joka pitää osallistujan kuivana ja lämpimänä.

Luonnonrauhaan pääsee tällä tavoin tutustumaan noin 100 € hintaan. Se pitää sisällä lämpimät varusteet, kellunnan korkealaatuisilla pelastuspuvuilla, kuuman juoman ja opastuksen.

Lauttasauna

Saunominen on yksi parhaimmista tavoista rentoutua. Löylyistä pääset nauttimaan lauttasaunassa Ounasjoella. Halutessa on mahdollista hypätä myös uimaan raikkaaseen jokiveteen. 

Lautta on ankkuroituna joen rantaan, joten saunominen ja uinti on turvallista. Kahden tunnin löylyille tulee hintaa noin 100 € (2 aikuista). Summaan sisältyy saunomisen lisäksi pyyhkeet ja saunajuoma. 

Itsetehty matkamuisto

Sinut viedään vierailemaan lappilaisen näpernöömin käsityöpajaan. Pääset tutustumaan monikäyttöisen poronsarven käyttöön ja miten sitä on hyödynnetty erilaisissa arkiesineissä vuosikymmenien ajan. 

Pääset kokeilemaan omia kädentaitoja ammattilaisen opastuksella ja muistoksi saat itsetehdyn tuliaisen Lapin vierailulta. Kuljetukset, opastus, vierailu käsityöpajassa ja välipala maksaa aikuisilta 116 € ja lapsilta 87 €.

Koe ja näe unohtumattomia kokemuksia Rovaniemellä

Kaupunkiin kätkeytyy uskomaton määrä tekemistä, joista pääset osalliseksi huolimatta oletko vain ohikulkumatkalla tai pidemmällä lomalla. Muistoja voit edellisten lisäksi kerryttää itselle sopivalla tavalla vaikka jääkiipeillen, kalastellen, marjastaen, huskypatikoiden tai vaeltaen.